Pengendalian Proses Produksi Untuk Meningkatkan Kualitas Produk Pada Usaha Out Of The Box Di Kota Palu

Authors

  • Devi Nurfatimah Universitas Tadulako
  • Asngadi Asngadi Universitas Tadulako
  • Sulaeman Miru Universitas Tadulako
  • Syamsuddin Syamsuddin Universitas Tadulako

DOI:

https://doi.org/10.61132/jepi.v2i1.363

Keywords:

Control, Production Process, Product Quality

Abstract

Controlling the production process is very important in improving product quality, especially in out of the box businesses. This research aims to find out how to control the production process in this business to improve product quality. To be able to answer the problem formulation in the research, qualitative analysis techniques were used, namely the data reduction stage, data presentation and drawing conclusions. The results of data analysis show that the company has not been able to control the production process properly.

 

 

Downloads

Download data is not yet available.

References

Assauri, S. (2008). Manajemen Produksi Pengendalian Produksi. In Yogyakarta: BPFE-Yogyakarta.

Budiartami, N. K., & Wijaya, I. W. K. (2019). Analisis Pengendalian Proses Produksi Untuk Meningkatkan Kualitas Produk Pada CV. Cok Konveksi di Denpasar. Jurnal Manajemen Dan Bisnis Equilibrium, 5(2), 161–166. https://doi.org/10.47329/jurnal_mbe.v5i2.340

Mahid, D. A., Kaseng, S., & Syamsuddin, S. (2020). Analisis Pengendalian Kualitas Produk Telur Ayam Pada Ud Amina Kelurahan Petobo Di Kota Palu. Jurnal Ilmu Manajemen Universitas Tadulako (JIMUT), 4(3), 271–280. https://doi.org/10.22487/jimut.v4i3.130

Nilda Tri Putri. (2022). Manajemen Kualitas Produk Dan Jasa.

Nitafiyah Z, Kaseng S, S. S. (2019). ANALISIS PENGENDALIAN KUALITAS PRODUK KORAN PADA PT . RADAR SULTENG MEMBANGUN DI KOTA PALU. 5(9), 287–297.

Nurholiq, A., Saryono, O., & Setiawan, I. (2019). Analisis Pengendalian Kualitas (Quality Control) Dalam Meningkatkan Kualitas Produk. Jurnal Ekonologi, 6(2), 393–399. https://jurnal.unigal.ac.id/index.php/ekonologi/article/download/2983/2644

Putri, P., & NWP, S. (2016). Analisis Pengendalian Kualitas Produk Gift Box Menggunakan Metode Six Sigma (Studi Kasus Pt. Solo Murni). Industrial Enginerering Online Journal, 5(4), 1–7.

Rusdiana, D. H. A. (2014). Manajemen Operasi. http://digilib.uinsgd.ac.id/8788/1/Buku Manajemen Operasi.pdf

Soeltanong, M. B., & Sasongko, C. (2021). Perencanaan Produksi dan Pengendalian Persediaan pada Perusahaan Manufaktur. Jurnal Riset Akuntansi & Perpajakan (JRAP), 8(01), 14–27. https://doi.org/10.35838/jrap.2021.008.01.02

Downloads

Published

2024-01-31

How to Cite

Devi Nurfatimah, Asngadi Asngadi, Sulaeman Miru, & Syamsuddin Syamsuddin. (2024). Pengendalian Proses Produksi Untuk Meningkatkan Kualitas Produk Pada Usaha Out Of The Box Di Kota Palu. Jurnal Ekonomi Dan Pembangunan Indonesia, 2(1), 200–206. https://doi.org/10.61132/jepi.v2i1.363

Similar Articles

<< < 1 2 3 4 

You may also start an advanced similarity search for this article.